Du är här: News
Deutsch
Polski
Svenska
23.10.2020
< Fragebogen für Arbeitnehmervertretungen
21.05.2010 00:00 Ålder: 10 Jahre

Europeisk Pfleiderer – Hearing: "Socialt handlande inom företaget – målsättningar och regelverksområden för en PAG-socialstadga"

mellan 15.06. – 17.06.2010 i Berlin


Vad förväntar sig kollegorna från Tyskland, Polen och Sverige av en koncernomfattande socialöverenskommelse? På den „Europeiska Pfleiderer-Hearingen“ i Berlin står EBR-projekt-initativet PASOC samt diskussionen gällande sociala målsättningar och standarder ur de anställdas synvinkel i fokus. För detta syfte har den europeiska projektgruppen arbetat fram ett förhandlingsutkast för ett internationellt ramavtal för Pfleiderer AG. Dessa vill vi presentera och överlägga tillsammans med alla kollegor från samtliga Pleiderer anläggningar.

En tyngdpunkt för detta evenemang: den gemensamma diskussionen mellan arbetstagare och arbetsgivarombud angående „för och emot“ en socialt sätt ansvarstagande företagspolitik. Från talarstolen kommer Wolfgang Rhode från IGMs styrelse Frankfurt, Pfleiderer AGs styrelseordförande, Hans Overdiek, såväl som ytterligare nationella och internationella representanter att deltaga.